Den moderna digitala livsstilen

Den moderna digitala livsstilen som vi lever idag innebär att vi använder oss av Internet regelbundet. Inte bara vid speciella tillfällen utan mer eller mindre hela tiden. Via klockor är uppkopplade mot nätet och våra hem blir allt mer digitala.

Spel och nöjen på nätet

Vi använder vår mobiltelefon till så mycket mer idag än att bara ringa. De flesta sajter med spel har anpassat sina sajter så oavsett vilken enhet som används så blir de anpassade till storleken på skärmen. Oavsett vilket spel som man väljer att spela så fungera dessa att spela på mobiltelefon, surfplatta eller dator.

Tablåtittandet på TV har nästintill försvunnit då vi har tillgång till alla kanaler via våra smarta enheter. Vi har åtkomst till play kanaler hos både SVT och TV4 men också andra kanaler via olika streamingtjänster. Där kan vi även titta på serier och filmer av olika slag. Dygnet rumt när det passar dig så kan du titta på din favoritserie eller något annat program.

Nyttotjänster online

De så kallade nyttotjänsterna blir fler och fler. Vi har länge kunna sköta våra bankärenden via nätet. Idag så deklarerar fler och fler via Internet. Via Kivra så får vi digitala brev från myndigheter och annat som är viktiga och som vi tidigare fått via brev i postlådan hem. Mer och mer går åt det digitala hållet och det kan underlätta för vissa. Samtidigt som man är tvungen att anpassa sig och lära sig något nytt.