Shoppa på nätet

Idag är shoppingutbudet på nätet gigantiskt och i princip allt du behöver finns att köpa här. Näthandeln har tagit över mycket av den shoppingen som förut skedde i fysiska butiker. När du handlar varor online har du möjlighet att skicka tillbaka dem i minst 14 dagar, vilket är en säkerhet för dig som konsument.

Jämför priser och produkter

När du handlar på nätet är det en stor fördel att du kan jämföra priser med eller utan frakt. Det finns även i många fall en större möjlighet att ta del av rabattkoder för shopping som sker online. Att jämföra priser och produkter med varandra är ett steg för en medveten konsumtion där du har kontroll över både privatekonomin och ditt klimatmässiga avtryck. Läs mer om hur du blir en medveten konsument.

Unika föremål

Idag har du möjlighet att handla på internationella sidor som erbjuder frakt till Sverige. På detta sätt går det att hitta produkter som förut inte var möjligt att köpa på hemmaplan. Det är även betydligt enklare att hitta något unikt online. I sin tur har du som vill vara unik mycket att vinna genom att shoppa online. När allt kommer omkring vill vi gärna ha något som inte alla andra har, vilket är lättare att hitta online.